• 18.4.2024 Deň narcisov: Pripnime si malý kvietok za všetkých, ktorí bojujú zo zákernou chorobou.

    Milí rodičia a priatelia našej školy,

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

  • Rodičovské združenie 17.4.2024

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na rodičovské združenie, ktoré sa bude konať

    • v stredu 17.4.2024,
    • v čase od 13.00 - 16:00 hod. v učebniach našej SSOŠ.
    • rodičia sa môžu informovať aj telefonicky u triedneho učiteľa

    Tešíme sa na Vás !!!

    Mgr. Peter Zemko - riaditeľ

  • apríl 2024: Výstava obrazov v MsKS v Dolnom Kubíne - Magdaléna Dančová

    Opäť sme sa kultúrne vyžili. Obdivovali sme obrazy umelkyne Magdalény Dančovej, Meggy art.

  • Veľkonočné prázdniny

    Riaditeľstvo školy oznamuje rodičom a žiakom, že veľkonočné prázdniny sa začínajú vo štvrtok 28. marca 2024 a končia sa v utorok 2. apríla 2024. Vyučovanie po prázdninách sa začína 3. apríla 2024.

    Všetkým želáme krásne a pokojné veľkonočné sviatky.

                                                                      kolektív  SSOŠ DK

  • 28.3.2024 Deň učiteľov

    Prajeme všetkým učiteľom veľa zdravia, trpezlivosti, tvorivých síl, pracovného elánu a osobného šťastia.

    Nech učenie je pre vás stále výzvou, radosť z práce hnacím motorom, tvorivosť krídlami a škola hrou, ktorá vás bude ešte dlho baviť.

  • 26.3.2024 projekt "Oravská raketa"

    Naša škola sa zapojila do projektu ORAVSKÁ RAKETA, ktorý sa sa zameriava na podporu kvalitného vzdelávania mladých. Tento projekt pomáha rozvíjať tvorivosť a podnikavosť, kritické myslenie a občiansku angažovanosť.

    Dievčatá z nadstavbového ročníka (trieda II.N, odbor vlasová kozmetika) predstavili veľmi zaujímavý projekt Hair – Girls v spolupráci s Centrom sociálnych služieb Brezovec. Hlavnú cenu – výlet do Bruselu, síce nevyhrali, ale získali nové skúsenosti ako pracovať v tíme. Dobrý pocit, že urobili naše okolie krajším, určite stojí za 🙂. 

  • 26.3.2024 kadernícka súťaž v Martine na tému "VESMÍR"

    Dňa 26. 03. 2024 sa naša škola zapojila do kaderníckej súťaže: "SKÚSME TO CEZ VESMÍR", ktorú organizovala SOŠ obchodu a služieb v Martine. Súťaže sa zúčastnilo 8 súťažiacich zo stredných škôl v ŽSK.

    Účesy boli mimoriadne nápadité, svojské a originálne. Ich autorky kreatívne, zručné a nadané. Nezamerali sa len na účes, ale téme zodpovedal celý vzhľad modelky – líčenie, oblečenie, obuv. Všetky dievčatá ukázali svoje nadanie, osobitosť a kreativitu, čím získali nové praktické zručnosti a skúsenosti.

    Ďakujeme našim dievčatám za skvelú reprezentáciu. Hlavne Karin Gondovej z II.B triedy, odbor kaderník a modelke Michaele Smoleňovej z III.A triedy, odbor kozmetik. Samozrejme veľká vďaka patrí aj masterke OVY. 

  • 22.3.2024 Biblická olympiáda

    Žiačky z II.A triedy, odbor kozmetik sa zúčastnili biblickej olympiády, v ktorej získali krásne 3. miesto. Gratulujeme!

  • "Mladý stolár 2024"

    Súkromná SOŠ v Dolnom Kubíne sa aj tento rok zúčastnila súťaže zručnosti drevárskych odborov pod názvom "Mladý stolár 2024", v Žiline na SOŠ Sv. Jozefa Robotníka, dňa 21.3.2024. Našu školu vzorne reprezentovali žiaci 3. ročníka učebného odboru stolár František Grobarčík a Stanislav Strapec. 

  • Naša škola a ponožková výzva

    Rozdielne ponožky symbolizujú Svetový deň Downovho Syndrómu, pretože ľudia s Downovým Syndrómom majú o jeden 21. chromozóm v tvare ponožky naviac. Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

    Aj naša škola sa zapojila do ponožkovej výzvy. Ďakujeme všetkým zúčastneným.

  • 21. marec: Ponožková výzva - svetový deň Downovho syndrómu

    21. marec je svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS môžete vyjadriť obutím ponožiek rôznych farieb. Viac info na:

    https://downovsyndrom.sk/v16/ponozkova%20vyzva

  • marec 2024: Naša škola v TV DK

    Naše šikovné kaderníčky zachytené Televíziou mesta Dolný Kubín. Viac na: 

    https://www.youtube.com/watch?v=sUq-JQzwINU&list=PLDeOnyHgPfsxb7IGuvLjqkjxhNz3u8ECu&index=5

     

  • Oravská galéria a Florinov dom

    Počas písomnej časti maturitnej skúšky sa žiaci našej školy zúčastnili výstavy 3 umelcov v Oravskej galérii. Fotograf Vladimír Židlický zobrazuje vo svojej tvorbe nahé ľudské telá. Mladý oravský výtvarník Rudolf Suran sa venuje grafike, akvarelom a dokonale prepracovanej maľbe húb. Marek Ormandík zaujal našich študentov hlavne svojimi veľkoformátovými obrazmi (obraz Tanec smrti má až 7,2m). Mali sme možnosť obdivovať aj sochárske diela Milana Ormandíka.

    Navštívili sme aj Florinov dom, kde sme mali môžnosť vidieť výstavu dejín zdravotnej starostlivosti na území Oravy. Študenti sa oboznámili s liečením a s významnými oravskými lekármi a ľudovými liečiteľmi v minulosti. 

  • 12. - 13. marec 2024 písomná časť maturitnej skúšky zo SJL a ANJ

    Všetkým prajeme, nech dopadne, čo najlepšie...

  • Výstava obrazov v OKS a MsKS od autorov - Juraj Mazúr a Katarína Zemková na tému: „Moja cesta, moje radosti“ (9.2. – 15.3. 2024) a „Buď kreatívny, buď sám sebou“ (1.3. – 31.3. 2024)

    Dňa 4. 3. 2024 študentky II.B a II.A triedy v OKS videli olejomaľby lekára – kardiológa na dôchodku J. Mazúra. Výtvarná tvorba a umenie ho fascinovali už v stredoškolských časoch, čo mu ostalo až do súčasnosti i keď sa im profesionálne nikdy nevenoval. Námetom jeho prác bola hlavne rodina – jeho „radosti“, či už ide o portréty, alebo figurálne kompozície. Z obrazov vyžaruje radosť, optimizmus, hravosť, ktoré sú vyjadrené pestrými farbami a dynamikou pohybu zobrazených postáv. V súčasnosti navštevuje Výtvarný klub pri Oravskej knižnici A. Habovštiaka v D. Kubíne pod vedením Mgr. art. A. Farbákovej, kde sa venuje výtvarnej tvorbe.

         V MsKS mali možnosť vidieť tiež olejomaľby, ale väčších formátov zobrazujúcich lúky plné kvetín, rozkvitnutú krajinu, či dedinu (presnejšie Vlkolínec), len náznak postáv, zvierat, prípadne mesta. Ide najmä o lyrické a abstraktné diela. Autorka využíva pestré žiarivé farby, zväčša neisté tvary, čo vyvoláva hlboké emócie, kreativitu i romantiku. Je absolventkou Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre v odboroch história – výtvarná výchova – muzeológia a je zapísaná v Zozname profesionálnych umelcov, ktorý vedie Fond na podporu umenia.

    Čo sa týka hodnotenia, tak študentky zaujala pestrofarebnosť Mazúrových obrazov, tiež dodržiavanie prirodzených proporcií figúry, či tvarov častí tváre pri portrétovaní; čo sa týka Zemkovej ocenili nežné romantické prvky, bohatú farebnú škálu a „kvetinový motív“ v jej tvorbe.

  • Jarné prázdniny 19. - 23. február 2024

    Oddýchnite si, načerpajte veľa síl.

    Vyučovanie začne v pondelok 26. februára 2024 podľa rozvrhu. Tešíme sa na Vás!

  • 12. - 16. február 2024 lyžiarsky výcvik

    Lyžiarskeho výcviku sa zúčastnili žiaci prvých ročníkov. Počasie bolo super. Veľká pochvala patrí všetkým za správanie, disciplínu, obrovskú snahu a dobrú náladu. Žiaci boli za svoje výkony odmenení. Ďakujeme aj inštruktorom Adriánovi, Miroslavovi, Petrovi a inštruktorke Lenke za ich trpezlivosť a strávený čas na svahu. Nech chuť k lyžovaniu vydrží aj do budúcna. Športu zdar!

  • 1.2.2024 Výchovná prednáška "Obchodovanie s ľuďmi"

    Dňa 1. 2. 2024 sa žiaci I.B, I.N a IV.A triedy zúčastnili prednášky na tému: Obchodovanie s ľuďmi. Pracovníčky p. Mgr. Valachová a Mgr. Fedorová z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny,  oddelenie EURES,  oboznámili žiakov so skutočnosťami, na ktoré treba pamätať pri práci v zahraničí a o rizikách s tým spojenými. Žiaci si so záujmom pozreli dokumentárny film – reálne príbehy 4 ľudí, ktorí sa stali obeťami obchodovania s ľuďmi.

  • Deň otvorených dverí 2024

    "DOD 2024"

    Súkromná stredná odborná škola v Dolnom Kubíne,

    srdečne pozýva všetkých priateľov, známych aj širokú verejnosť

    na návštevu našej školy dňa 02.02.2024.

  • 21.12.2023 Vianočné dielne

    Vianočné štvrtkové dielne podfarbené koledami, prevoňané čerstvými oblátkami a punčom mali svoje čaro. Žiaci spolu s učiteľmi vytvárali vianočné ozdoby z dreva, papiera, špagátov a skla, plietli náramky šťastia a pochutnávali si na čerstvo upečených oblátkach a ovocnom punči. Z vlastnoručne vyrobených výrobkov mali všetci nesmiernu radosť. Športovo zdatnejší sa zúčastnili stolnotenisového turnaja (žiaci verzus učitelia). Všetci účastníci boli odmenení, víťazi dostali diplom. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola
    SNP 1202/14
  • 043 5526 602
    0911 040 266

Fotogaléria