• Prednáška "Možnosti vzdelávania po ukončení štúdia."

    Dňa 29.3.2023 sa naši študenti končiacich ročníkov IIN, IIIB, IVA zúčastnili prednášky organizovanej spoločnosťou „Vzdelávanie Orava.“ Informácie boli podnetné k uplatneniu sa pomocou rekvalifikačných kurzov, ktoré môžu absolvovať po ukončení štúdia.

    Spoločnosť "Vzdelávanie ORAVA" poskytuje širokú paletu školení odbornej prípravy, výchovy a vzdelávania. Prišli ponúknuť študentom skúsenosti v oblasti teoretických poznatkov, ale aj reálne skúsenosti z praxe. 

    Z ponúkaných kurzov boli pre študentov zaujímavé vzdelávania osôb na obsluhu VZV, stavebných stojov, poľnohospodárskych strojov, lesníckych strojov, osôb pracujúcich vo výškach, osôb na montáž a demontáž lešení, osôb obsluhujúcich reťazové motorové píly, elektrotechnikov, technikov požiarnej ochrany, bezpečnostných technikov, požiarnych preventivárov obce, či iných technických zariadení, ktoré si vyžadujú odbornú spôsobilosť v oblasti bezpečnosti práce.

  • 3. miesto - súťaž Mladý stolár 2023

    Na súťaži "Mladý stolár 2023" organizovanej SOŠ sv. Jozefa Robotníka, v Žiline sa zúčastnili žiaci Patrik Pakos
    a Jozef Žitňák - III.A odbor Operátor drevárskej a nábytkárskej výroby. Počas súťaže si žiaci overovali
    svoje vedomosti písomnou – test / 25 otázok / a praktickou formou – výroba stolčeka
    podľa predpísanej výkresovej dokumentácie. Celkom sa súťaže zúčastnilo 7 škôl v rámci ŽSK
    i z iných krajov. Každá škola mala v súťaži dvoch súťažiacich žiakov, ktorí súťažili ako
    jednotlivci a tiež spoločne za školu.

    Naša škola sa umiestnila na 3. mieste. Za jednotlivcov získali zo štrnástich súťažiacich Patrik Pakos 5. miesto a Jozef Žitňák 6. miesto.


    Víťazné školy z prvých troch miest postupujú do celoslovenského kola súťaže Skill Slovakia, ktoré sa uskutoční v dňoch

    25. -27. apríla 2023 v Nitre.

  • Divadelné predstavenie ANIMAL FARM v anglickom jazyku

    V piatok 24.3.2023 si žiaci IV.A, III.A a II.N zúčastnili anglického divadelného predstavenie ANIMAL FARM od
    známeho anglického prozaika, novinára a kritika Georga ORWELLA.
    Ide o politickú satirickú novelu. Orwell vo svojom diele opisuje priebeh revolúcie, ktorá bola pre ľud
    predstavená ako oslobodenie , no nakoniec sa z nej stane totalitný systém.
    Divadelné stvárnenie novely predviedlo TNT Theatre z Veľkej Británie.

  • Zapoj sa aj TY do dnešnej výzvy

    Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. V tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Zároveň rozširuje povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim. Rozdielne ponožky sa stali symbolom, pretože chromozóm má tvar ponožky. Dátum 21.3. je tiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm naviac. Majú tri namiesto dvoch. Genetická porucha sa odborne nazýva trizómia 21. chromozómu. Hoci majú niečo navyše, nevyvyšujú sa!

  • Majstrovstvá študentov stredných škôl - Malinô Brdo, Ružomberok

    Dňa 16.3.2023 sa uskutočnili Majstrovstvá stredných škôl Žilinského samosprávneho kraja v zjazdovom lyžovaní a snowbordingu.

    Našu školu úspešne reprezentovali 

    v kategórii snowbord chlapci: 4. miesto Patrik Lužbeťák III.A

    v kategórii lyžovanie chlapci: 15. miesto Patrik Pakos III.A

     

  • Literárna expozícia P.O.Hviezdoslava, Čaplovičova knižnica

    Študentky navštívili literárnu expozíciu, ktorá zachytáva základné životné udalosti a tvorbu nášho národovca, advokáta a najmä literáta P.O. Hviezdoslava v textoch a obrazovom materiáli; súčasťou je aj pamätná izba s bežnými potrebami jeho každodenného života, pracovňa, časť salónu, odev, dary k životným jubileám, dobový nábytok, tiež replika jeho rodného domu, rodokmeň rodiny a pod.; súčasťou expozície sú aj artprotisy akad. mal. Evy Trizuliakovej, ktoré vytvorila na tému Krvavých sonetov napísaných P.O. Hviezdoslavom.

    Študentky sa oboznámili so životom vzdelanca a súkromného zberateľa V. Čaploviča, ktorý daroval r. 1939 Oravskej stolici zbierku kníh rôzneho zamerania, historická knižnica je známa pod názvom Bibliotéka Čaplovičiana; hodnotná je výtvarná a mapová zbierka, rukopisy, inkunábuly, Čaplovičove muzeálne predmety a staré tlače bibliotéky.

    Navštívili sme i Oravskú knižnicu, jej jednotlivé oddelenia (detské, náučné, beletria – čitáreň); motivačnou bola najmä čitáreň, kde môžu vo voľnom čase kedykoľvek prísť a prečítať nielen knihy podľa vlastného výberu, ale aj najnovšie časopisy, či noviny a zároveň si v pohodlí vypiť kávu; na konci návštevy im jedna z knihovníčok pripravila kvíz o súčasnej literatúre, ukázala najnovšie knižné publikácie a obrazovú výstavu výtvarníka s menom Luka Brase v spoločenskej miestnosti.

    Hodnotenie exkurzie: študentky zaujala expozícia v literárnom múzeu o P.O. Hviezdoslavovi, keďže sa ich to týka v súvislosti s učebným materiálom na hodinách literatúry, ocenili pohodlné prostredie priestorov Oravskej knižnice a bohatú tematiku najnovšej literatúry, čo bolo pre ne motiváciou o čítanie bez použitia PC, či mobilných operátorov.

  • Písomné maturity šk. rok 2022/2023 Študijné odbory: Kozmetik, Podnikanie v remeslách a službách

    V utorok 14. marca 2023 absolvovali maturanti externý test a slohovú prácu zo slovenského jazyka a literatúry.

    V stredu 15. marca 2023 všetci maturanti písali externý test a slohovú prácu z vybraného povinného cudzieho jazyka na úrovni B1.

    Všetkým želáme veľa štastia a čo najlepší očakávaný výsledok!!!

  • Lyžiarky výcvik - SKI RACIBOR 2023

    V dňoch 20.2. až 24.2. 2023 naša škola organizovala pre žiakov prvých ročníkov lyžiarsky a snowboardový výcvik v lyžiarskom stredisku SKI Racibor. Žiaci si osvojili základné pohybové činnosti na lyžiach a snowboarde, základné zjazdové pohyby a jazdu v oblúkoch. Celý týždeň si užívali príjemné prostredie strediska a výborne upravenú zjazdovku.

  • NOVOotvorené priestory kozmetického salónu v Súkromnej strednej odbornej škole

    Dňa 09.02.2023 Súkromná stredná odborná škola otvorila pre žiakov odboru kozmetik, kozmetička novú prevádzku na výkon odborného výcviku.

    Žiaci a zákazníci sa môžu tešiť na príjemné prostredie v relaxačných priestoroch s kvalitným prístrojovým vybavením a milým a odborným personálom.

    Môžete sa objednať osobne aj telefonicky 0908 938 984

    Tešíme sa na Vás!

  • Vianočné prianie

  • Vianočná Trnava cez Žilinu 😉😎🥰

  • Vianočné dielne 2022

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné dielne 2022.

  • Vianočný stolno - tenisový turnaj

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný stolno - tenisový turnaj.

  • 16.12.2022 Odborná exkurzia vo firme Slovlepex a. s., Bziny

    Dňa 16.12.2022 sa žiaci II.B triedy odbor stolár a III.A triedy odbor operátor drevárskej a nábytkárskej výroby spolu s odborným učiteľom Ing. Calíkom zúčastnili exkurzie vo firme Slovlepex, a.s. Bziny.

    Spoločnosť Slovlepex vznikla v roku 1995 a od toho času jej hlavným výrobným programom je výroba a predaj lepených okenných a dverových eurohranolov. Materiál použitý na výrobu eurohranolov je predovšetkým z európskych drevín, ako sú smrek /prípadne borovica, európsky červený smrek, európsky dub/. Zástupca spoločnosti p. Klein Roman – asistent riaditeľa po úvodnom privítaní v jedálni spoločnosti, oboznámil žiakov s celkovou technológiou výroby. Potom sa žiaci odobrali do výrobných priestorov, kde mali možnosť vidieť celú technológiu výroby nekonečného vlysu a lepených eurohranolov, od dovozu reziva až po balenie a expedíciu.

  • DISCO 80´ - súťaž

    Do fotogalérie bol pridaný nový album DISCO 80´ - súťaž.

    Dňa 9.12.2022 sa v Súkromnej strednej odbornej škole v priestoroch praktického vyučovania v kaderníctve a kozmetike konala súťaž v líčení a účesovej tvorbe na tému „Disco 80-te roky“. Súťaže sa zúčastnili žiaci učebného odboru kaderník, študijného odboru kozmetik a nadstavbového odboru vlasová kozmetika. Súťažilo 10 tímov v zložení kaderník, kozmetik a modelka. Ich úlohou bolo modelku nalíčiť, vytvoriť účes a obliecť na danú tému.

    Disco 80-te roky bola téma, ktorá určite zaujala, čo sa ukázalo nielen v počte súťažiacich, ale aj v ich kreativite.

    Ďakujeme zúčastneným súťažiacim, výherkyniam srdečne blahoželáme a tešíme sa na budúci rok.

  • Mikuláš 2022

    Už je zima, už je čas! Mikuláši majú zraz. Jeden pôjde rovno k nám, na toho sa pamätám...

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš 2022.

  • Kódovanie hrou, zapoj sa spolu s celou triedou

    Hodina kódu je k dispozícii po celý rok, ale každý rok v decembri sa vaša trieda môže pripojiť k miliónom študentov na celom svete, ktorí oslavujú Týždeň vzdelávania informatiky prostredníctvom Hodiny kódu. Registrácia na výročnú oslavu začína každý rok v októbri. Pre stredoškolákov sú vhodné kurzy s motívmi Star Wars a Minecraftu, najmä aktivita Star Wars zameraná na JavaScript a voľné úrovne v oboch kurzoch. 

    https://hourofcode.com/us/sk

     

  • AHA kyseliny v kozmetickom salóne

    AHA kyseliny (alfa-hydroxylové kyseliny) nazývané aj ovocné kyseliny sú organické látky bežne sa vyskytujúce v ovocí, zelenine a mlieku, ktoré pre omladzovacie vlastnosti využívala už samotná Kleopatra. Hlavnou schopnosťou AHA kyselín je dokonalé odstránenie odumretých buniek z pokožky a urýchlenie tvorby nových, čo vedie nielen k vymiznutiu pigmentácie a redukcii akné, ale aj k stiahnutiu pórov alebo vyhladeniu vrások.

    Po aplikácii napomáha AHA kyselina rýchlemu obnoveniu vrchnej vrstvy kože a upraveniu jej štruktúry. Funguje teda ako chemický peeling, ktorý pleť zanechá rozžiarenú, omladenú a dokonale hladkú. Navyše má čistiace a antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú zbaviť pleť mastnoty a nepríjemného akné.

  • OZNAM - riaditeľské voľno

    Milí žiaci a rodičia!

    Dňa 18. 11. 2022 riaditeľ Súkromnej SOŠ udeľuje žiakom riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov. 

    V Dolnom Kubíne, 14. 11. 2022                       Mgr. Peter Zemko, riaditeľ školy

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola
    SNP 1202/14
  • 043 5526 602
    0911 040 266

Fotogaléria