• Beseda s preventistom policajného zboru

    Aktuálne témy dnešnej mládeže. Právne vedomie, prevencia – alkohol, drogy a trestno-právna zodpovednosť.

  • Predĺženie platnosti preukazov ISIC (prolongácia známka)

  • Nadstavbové štúdium

  • Oznámenie o konaní 2. kola prijímacích skúšok pre školský rok 2023/2024

  • Predĺž si platnosť zľavy na dopravu cez ISIC

  • Súťaž zručnosti murárov Považia s firmou HELUZ

  • Deň otvorených dverí - Hasičský a záchranný zbor v Dolnom Kubíne

  • Monitoring zdravotného stavu - prednáška Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne

  • Plenárne zasadnutie ZRPŠ a triedne aktívy

    Oznamujeme všetkým rodičom a zákonným zástupcom žiakov školy, že

    dňa 9.5.2023

    od 13:00 do 15:30 hod.

    sa uskutoční plenárne zasadnutie ZRPŠ a zároveň aj triedne aktívy.

    Teší sa na Vás pedagogický vzor SSOŠ.

     

                                                                               Mgr. Peter Zemko, riaditeľ školy

  • Celoštátne kolo SKILLS SLOVAKIA - stolár

    Na celoštátnej súťaži Skills Slovakia sa Súkromná SOŠ v Dolnom Kubíne umiestnila na 4. mieste.

    Do celoštátneho kola postúpili víťazné školy z oblastných kôl, ktoré sa uskutočnili v marci na školách v SOŠ sv. Jozefa Robotníka v Žiline. Za Súkromnú SOŠ Dolný Kubín súťaže sa zúčastnili žiaci Patrik P. a Jozef Ž. z 3.A triedy, odbor - operátor drevárskej a nábytkárskej výroby.
    Súťaž sa realizovala v dňoch 26.4. a 27.4.2023 do 12:00 hod. Za každú školu súťažili dvaja žiaci, ktorí pracovali na spoločnom výrobku podľa výkresovej dokumentácie. Postup práce, kvalitu opracovania a dodržiavanie BOZP sledovala a hodnotila trojčlenná nezávislá komisia z radov sponzorov a odborníkov z praxe.

  • Workshop - deň Zeme

    Dňa 24.4.2023 sa uskutočnili aktivity ku Dňu Zeme (ekoplagát a ilustrácie prác ku Dňu Zeme – šetrenie prírodných zdrojov, ochrana životného prostredia, separovanie odpadov, recyklácia).

  • Oravské múzeum - Deň Zeme

    V Oravskom múzeu P.O. Hviezdoslavova v Dolnom Kubíne boli študentom pri príležitosti ku Dňu Zeme pustené dokumentárne filmy o prírodnom prostredí Oravy: „Poľovníckymi chodníkmi Babej hory“, dokumentárne video o kriticky ohrozených rastlinných druhoch, prezentácia o hubách (so zaujímavým komentárom o nich, čo sú huby, kde, kedy, ako rastú huby, boli spomenuté aj zaujímavé mykologické nálezy z Oravy, ako napríklad, že na Orave je cez 5000 makroskopických húb,..). Túto prednášku viedol Ing. Peter Tomáň.

    Prednáška bola doplnená zvučkami zvierat, ktoré študenti mali hádať a na záver bol kvíz o ŽP. Rozlúčili sa s nami krásnou vetou: „Vážme si a zachovajme naše prírodné bohatstvo“.

  • Povinnosti študentov po ukončení strednej školy - prednáška UPSVaR, EURES

    Dňa 18. a 24.4.2023 sa naši študenti ročníkov II.C, IIN, IIIB, III.A, IVA zúčastnili prednášky organizovanej UPSVaR a EURES Dolný Kubín.

    Informácie pre študentov boli prínosné. Týkali sa povinností voči Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Napr. môžnosť využitia absolventskej praxe, povinnosť hlásiť sa na úrade práce po maturite alebo záverečnej skúške ako nezamestnaný.

    Agentúra EURES s pobočkou Dolný Kubín prezentovala možnosti zamestnať sa v zahraničí. Upresnila kto, za akých podmienok a ako sa môže uchádzať o miesto v zahraničí. Prezentovala stáže v Grécku, ktoré fungujú spôsobom platenej praxe. Študenti sa oboznámili s webovou platformou Európske služby zamestnanosti a aplikáciou SAFE, ktorá sa využíva k zaregistrovaniu sa a prevencii pred obchodovaním s ľudmi. 

  • DEŇ NARCISOV - LIGA PROTI RAKOVINE 20.4.2023

    Deň narcisov je verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine, ktorá sa koná na Slovensku od roku 1997, tento rok sa koná už 27 -krát. Buďme solidárni v podobe pripnutia narcisu a prispenia do zbierky Deň narcisov. Prispieť môžeme rôznymi spôsobmi, viac na: http://https://www.dennarcisov.sk/

  • Výtvarné spektrum 2023

    Študentky mali možnosť vidieť práce amatérskych výtvarníkov v regionálnej súťaži s horeuvedeným názvom; išlo o techniky kresba (uhoľ), maľba (akryl, olej, akvarel), grafika, koláž; s námetmi portrét, abstrakcia, telo; ide o práce oravského regiónu, ktoré postupujú do krajského kola; v exteriéri sa nachádzajú sochy s ľudovou a náboženskou tematikou vytvorené tesaním do kameňa, ktoré sú tiež vytvorené amatérskym výtvarníkom.

    Hodnotenie výstavy: študentky zaujali realistické portréty (tieňovanie, pestrá farebnosť) a koláže (nápaditosť, vzájomné spojenie netradičných prvkov z výstrižkov novín a časopisov), oceňujú realistické práce, nie abstraktné.

  • Dekanátne kolo Biblickej olympiády

    Pedagogický dozor: PaedDr. Augustín Lakoštík

    Zúčastnení študenti: Simona Lovásová III.A, Alexandra Mäsiarová III.A, Vanessa Ondríková III.A

  • Milé odkazy od študentov ku dňu učiteľov

    Tento deň je oslavou práce všetkých učiteľov,

    ktorých práca je aj ich poslaním

    a preto si zaslúžia za svoje znalosti, trpezlivosť a obetavosť

    veľkú úctu a poďakovanie.

     

    Všetkým pedagógom prajeme hlavne pevné zdravie, veľa tvorivých síl, pracovného elánu, trpezlivosti, dostatok inšpirácie a skvelých žiakov!

     

    Pri príležitosti dňa učiteľov aj žiaci našej školy vytvorili pre učiteľov krásne priania a pozdravy v digitálnej aj papierovej podobe. Zo srdca ďakujeme.

  • Prednáška „AKO PÔSOBÍ ALKOHOL NA PLOD“

    Dňa 5.4.2023 sa uskutočnila prednáška na tému: „ Ako pôsobí alkohol na plod“. Prednášku viedla p. Valentínyová, spolu s p. Fedorovou, ktorá bola vítaným hosťom. Celá prednáška bola zameraná na fetálny alkoholový syndróm (FAS) - súbor príznakov u novorodenca, ktoré vznikli počas tehotenstva následkom nadmerného pitia alkoholu u matky.

    Študentky sa dozvedeli zaujímavé informácie ako spracováva alkohol plod, aké sú účinky alkoholu na plod v jednotlivých obdobiach tehotenstva (I. trimester, II. trimester, III. trimester), aké sú príznaky FAS (zaostávanie rastu, vplyv na mozog – CNS (mentálna retardácia, abstinenčné príznaky, slabý sací reflex, zvýšená dráždivosť, poruchy spánku, spomalenie vývoja, poruchy sústredenia, problémy s učením, poruchy správania, nižšie IQ - špeciálne školy, poruchy intelektu), ako sa prejavujú telesné zmeny, aké sú sociálne problémy pri FAS, študentky sa dozvedeli informácie aj o rizikových faktoroch, liečbe FAS a ako predísť FAS. Prednáška bola doplnená krátkym videom.
    Na záver žiaci mali možnosť diskutovať na danú tému. Podľa anonymných dotazníkov a otázok bola prednáška veľkým prínosom.

  • Veľkonočné prázdniny

    V tomto školskom roku -  2022/2023

    sa jarné prázdniny uskutočnia na základe rozhodnutia

    Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v termínoch:

     

    od 6. apríla do 11. apríla 2023

     

    Uvidíme sa v škole a na odbornom výcviku dňa 12. apríla 2023 

     

    kolektív SSOŠ 

  • Prednáška "Možnosti vzdelávania po ukončení štúdia."

    Dňa 29.3.2023 sa naši študenti končiacich ročníkov IIN, IIIB, IVA zúčastnili prednášky organizovanej spoločnosťou „Vzdelávanie Orava.“ Informácie boli podnetné k uplatneniu sa pomocou rekvalifikačných kurzov, ktoré môžu absolvovať po ukončení štúdia.

    Spoločnosť "Vzdelávanie ORAVA" poskytuje širokú paletu školení odbornej prípravy, výchovy a vzdelávania. Prišli ponúknuť študentom skúsenosti v oblasti teoretických poznatkov, ale aj reálne skúsenosti z praxe. 

    Z ponúkaných kurzov boli pre študentov zaujímavé vzdelávania osôb na obsluhu VZV, stavebných stojov, poľnohospodárskych strojov, lesníckych strojov, osôb pracujúcich vo výškach, osôb na montáž a demontáž lešení, osôb obsluhujúcich reťazové motorové píly, elektrotechnikov, technikov požiarnej ochrany, bezpečnostných technikov, požiarnych preventivárov obce, či iných technických zariadení, ktoré si vyžadujú odbornú spôsobilosť v oblasti bezpečnosti práce.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola
    SNP 1202/14
  • 043 5526 602
    0911 040 266

Fotogaléria